Tervetuloa mukaan ruusujen kiehtovaan maailmaan

Suomen Ruususeura ry on perustettu Flooran päivänä 13.5.1989 Naantalin pappilassa. Perustajajäsenet olivat henkilöitä, jotka olivat langenneet ruusujen kauneuteen ja tuoksuun eivätkä pelänneet piikkejä ja hankalia viljelyolosuhteita.

Ruususeurassa on noin 900 jäsentä eri puolilla Suomea ja muutamia Pohjoismaista. Kaikki ovat ruusujen lumoissa omalla tavallaan. Jotkut haluavat tietää lisää ja löytää perinteisiä kestäviä suomalaisia ruusuja. Toisille haaste on onnistua vähemmän kestävien ruusujen kasvattamisessa. Saada niitä kasvamaan ja kestämään useampia talvia ja antamaan näkö- ja tuoksu-elämyksiä kesällä, jotta niiden muistoilla jaksaa elää syksyn ja talven pimeyden.

Ruususeura haluaa lisätä tietoa ruusuista kirjoitusten, matkojen, kokousten ja puutarhavierailujen avulla. Olet tervetullut mukaan riippumatta asuinpaikastasi tai mihin mielenkiintosi ruusuissa kohdistuu.

Säännöt antavat pohjan ja kehykset toiminnalle ja järjestön rakenteelle. Hallitus johtaa toimintaa. Mutta yhdistys ei ole sama asia kuin hallitus. Ilman jäseniä ei ole toimintaa. Toivomme, että haluat olla mukana jakamassa ruusuelämyksiä ja lisäämässä tietoutta ruusuista.

Haluamme auttaa ja tukea, jos ja kun sinulla on kysymyksiä tai haasteita omien ruusujen kanssa. Siksi olemme luoneet mahdollisuuden lähettää kysymyksiä ja saada vastauksia kotisivun kautta. Kysymyksiä voit lähettää sähköpostilla kotisivusta vastaavalle. Voit toki myös keskustella ruusuista meidän fb-sivulla ”Ruusukeskustelua”. Siellä mielipiteiden vaihto on välillä hyvinkin vilkasta.

Ruusunlehti on keskeinen tiedotuskanava ja mielenkiintoinen jäsenlehti, jonka jäsenet saavat neljä kertaa vuodessa paperiversiona. Lehti on myös luettavissa näillä kotisivuilla. Viimeiset viisi vuotta on vain jäsenten nähtävillä. Jo lehden takia kannattaa liittyä jäseneksi, varsinkin kun jäsenmaksu on vain 28€/v (2021).

Paikallisryhmät toimivat alueellisella tasolla ja järjestävät tapaamisia mielenkiintoisista aiheista, puutarhavierailuja ja osallistuvat messutapahtumiin.

Suomen Ruususeura on Puutarhaliitto-Trädgårdsförbundet:in  jäsen. Liitto on kattojärjestö monelle puutarha-alan yhdistykselle.

Suomen Ruususeura on myös jäsen Pohjoismaisessa Ruususeurassa ja World Federation of Rose Societies (WFRS) järjestössä. Näiden toiminnan kautta avautuu näkymä maailmanlaajuiseen ruusumaailmaan.

Joka toinen vuosi järjestetään Pohjoismainen ruusuviikonloppu. Vuodeksi 2020 suunniteltu viikonloppu jouduttiin perumaan koronaepidemian takia.  Viikonloppu järjestetään Ruotsin Kalmarissa myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

WFRS:n puitteissa järjestetään joka vuosi ruusukokouksia eri puolilla maailmaa. Kokous piti järjestetää Brysselissä Belgiassa 8.-12.6.2020 aiheena ”Heritage roses”. Kokous jouduttiin perumaan koronaepidemian takia. Kokous tullaan todennäköisesti järjestämään vuonna 2023.  Lisää tietoa näistä löydät sekä ajankohtaista että kansainvälinen yhteistyö- kohdista.

Suomen Ruususeurassa iloitsemme ruusuihin kohdistuvasta suuresta mielenkiinnosta. Mielenkiinto kohdistuu sekä villiruusuihin, vanhoihin perinteisiin, ja uusiin jalostettuihin ruusuihin. Ilmastomuutoksen seuraukset, jotka talvena 2019-2020 ovat olleet suorastaan käsin kosketeltavia, merkitsevät sekä haasteita että mahdollisuuksia ruusuharrastukselle. Tervetuloa ruusujen kiehtovaan ja haasteelliseen maailmaan.

'Raubritter'