Tervetuloa mukaan ruusujen kiehtovaan maailmaan

Suomen Ruususeura ry on perustettu Flooran päivänä 13.5.1989 Naantalin pappilassa. Perustajajäsenet olivat henkilöitä, jotka olivat langenneet ruusujen kauneuteen ja tuoksuun eivätkä pelänneet piikkejä ja hankalia viljelyolosuhteita. 

Ruususeurassa on noin 700 jäsentä eri puolilla Suomea ja muutamia Pohjoismaista. Kaikki ovat ruusujen lumoissa omalla tavallaan. Jotkut haluavat tietää lisää ja löytää perinteisiä kestäviä suomalaisia ruusuja. Toisille haaste on onnistua vähemmän kestävien ruusujen kasvattamisessa. Saada niitä kasvamaan ja kestämään useampia talvia ja antamaan näkö- ja tuoksu-elämyksiä kesällä, jotta niiden muistoilla jaksaa elää syksyn ja talven pimeyden.

Ruususeura haluaa lisätä tietoa ruusuista kirjoitusten, matkojen, kokousten ja puutarhavierailujen avulla. Olet tervetullut mukaan riippumatta asuinpaikastasi tai mihin mielenkiintosi ruusuissa kohdistuu.

Säännöt antavat pohjan ja kehykset toiminnalle ja järjestön rakenteelle. Hallitus johtaa toimintaa. Mutta yhdistys ei ole sama asia kuin hallitus. Ilman jäseniä ei ole toimintaa. Toivomme, että haluat olla mukana jakamassa ruusuelämyksiä ja lisäämässä tietoutta ruusuista.

Haluamme auttaa ja tukea, jos ja kun sinulla on kysymyksiä tai haasteita omien ruusujen kanssa. Siksi olemme luoneet mahdollisuuden lähettää kysymyksiä ja saada vastauksia kotisivun kautta. Kysymyksiä voit lähettää sähköpostilla kotisivusta vastaavalle. Voit toki myös keskustella ruusuista meidän fb-sivulla ”Ruusukeskustelua”. Siellä voi keskustella kaikista ruusuista, niiden hankkimisesta, istuttamisesta, hoidosta, leikkaamisesta, lannoittamisesta, talvisuojauksesta y.m. Mielipiteiden vaihto on välillä hyvinkin vilkasta ja sieltä löytää sekä samanmielisiä että erimielisiä keskustelijoita. 

Ruusunlehti on keskeinen tiedotuskanava ja mielenkiintoinen jäsenlehti, jonka jäsenet saavat neljä kertaa vuodessa paperiversiona. Lehti on myös luettavissa näillä kotisivuilla. Viimeiset viisi vuotta on vain jäsenten nähtävillä. Jo lehden takia kannattaa liittyä jäseneksi, varsinkin kun jäsenmaksu on vain 30€/v (2024).

Paikallisryhmät toimivat alueellisella tasolla ja järjestävät tapaamisia mielenkiintoisista aiheista, puutarhavierailuja ja osallistuvat messutapahtumiin.

Suomen Ruususeura on Puutarhaliitto-Trädgårdsförbundet:in  jäsen. Liitto on kattojärjestö monelle puutarha-alan yhdistykselle. Suomen Ruususeuran jäsenenä saat Kotipuutarha lehden jäsenetuhintaan 64€/vuosi. Huomioi että sinulla on jäsenenä nyt erikoistarjous tilata Kotipuutarha lehti hintaan 49€ ensimmäinen vuosi ja sen jälkeen 68€/vuosi. Tämä tarjous loppuu syyskuussa 2024.

Suomen Ruususeura on myös jäsen Pohjoismaisessa Ruususeurassa ja World Federation of Rose Societies (WFRS) järjestössä. Näiden toiminnan kautta avautuu näkymä maailmanlaajuiseen ruusumaailmaan.

Joka toinen vuosi järjestetään Pohjoismainen ruusuviikonloppu.  V. 2023 kokous järjestettiin Ruotsissa.

Seuraava pohjoismainen ruusunviikonloppu järjestetään Islannissa v 2025. 

WFRS:n puitteissa järjestetään joka vuosi ruusukokouksia eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna järjestetään alueellinen kokous Ruotsissa, Kalmarissa 2-6.7.2024. Siihen voi ilmoittautua linkin kautta: Nordicroses 2024 . Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua WFRS:n alueelliseen kokoukseen.  

Vuonna 2025 WFRS:n maailmankokous järjestetään Fukuyamassa Japanissa 18-24.5.2025. Lisää tietoa täältä Fukuyama 2025: Roses for the Future

sekä  kansainvälinen yhteistyö- kohdista.

Suomen Ruususeurassa iloitsemme ruusuihin kohdistuvasta suuresta mielenkiinnosta. Mielenkiinto kohdistuu sekä villiruusuihin, vanhoihin perinteisiin, ja uusiin jalostettuihin ruusuihin. Ilmastomuutoksen seuraukset, jotka talvena 2019-2020 olivat suorastaan käsin kosketeltavia, merkitsevät sekä haasteita että mahdollisuuksia ruusuharrastukselle. Tervetuloa ruusujen kiehtovaan ja haasteelliseen maailmaan.

'Raubritter'