Messut

Vuoden aikana järjestetään messuja joissa puutarha ja myös ruusut on joko pääteema tai tärkeä osa messutapahtuma. Messuja on sekä Suomessa että muissa Euroopan maissa. Covid-19 pandemia on sotkenut kalenterit niin että suuri osa messuista siirretään eteenpäin.  Joihinkin tapahtumiin ruususeuralaiset ovat osallistuneet aktiivisesti jakaen tietoa ruusujen ihanasta maailmasta. Jäämme nyt odottamaan päätöksiä messujen ajankohdista.

Piha ja Puutarha Turun messukeskuksessa 16-18.4.2021:

Upeaa kukkaloistoa, laaja kattaus ostettavaa ja hyödyllisiä vinkkejä, luova ja ideoita pulppuava toteutus. Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa.

Järjestäjät ilmoittavat noudattavansa viranomaisten päätöksiä koskien messujen mahdollista peruuntumista.

Kevätmessu Helsingissä

7-10.4.2022 Messukeskuksessa

Suomen suurimpana puutarhanhoidon tapahtumana, Kevätmessut on peruttu v. 2021 ja järjestetään seuraavan kerran keväällä 2022. Vuonna 2019 Kevätmessut kokosivat Messukeskukseen huikeat yli 50 000 kävijää!

Piha ja Koti Tampere,

Tampereen Messu ja Urheilukeskus 23-25.4. 2021

Pihapiiri-messut (Lahti)

22.-24.4.2022

Pihapiiri esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita ja palveluita tarjoten ideoita niin koti- ja mökkipihoille, terasseille kuin parvekkeillekin. Pihapiiri-messuilla on pitkät perinteet ja vakiintunut asema alan tapahtumien joukossa.

Kotipuutarha VERSOO

Kaupunkilaisten oma puutarhatapahtuma Kotipuutarha VERSOO on peruttu v 2021 ja järjestetään seuraavan kerran v 2022 Helsingissä.

Nordiska Trädgårdar Stockholmsmässan, Älvsjö, Ruotsi

järjestetään seuraavan kerran 25-28.3.2021 verkkotapahtumana.

Messuilla ammattilaiset antavat parhaat vinkkinsä olitpa sitten parvekeviljelijä tai suuren puutarhan omistaja.

Ruotsissa järjestetään useita muita puutarhamessuja. Mikäli olet kiinnostunut niistä löydät lisää tietoa täältä: Svenska trädgårdsmässor

Chelsea Flower Show  Lontoo

on yksi maailman suurimpia puutarhatapahtumia. Siellä esitellään usein ruusu-uutuuksia ja monet ruusujen jalostajat m.m. Austin osallistuvat omilla osastoilla. V. 2021  Chelsea Flower Show järjestetään poikkeuksellisesti syksyllä  21-26.9.2021.

Chelsea Flower Show