Messut

Vuoden aikana järjestetään messuja joissa puutarha ja myös ruusut on joko pääteema tai tärkeä osa messutapahtuma. Messuja on sekä Suomessa että muissa Euroopan maissa. Covid-19 pandemia on sotkenut kalenterit niin että suuri osa messuista siirretään eteenpäin.  Joihinkin tapahtumiin ruususeuralaiset ovat osallistuneet aktiivisesti jakaen tietoa ruusujen ihanasta maailmasta. Jäämme nyt odottamaan päätöksiä messujen ajankohdista.

Piha ja Puutarha Turun messukeskuksessa 1-3.4.2022:

Upeaa kukkaloistoa, laaja kattaus ostettavaa ja hyödyllisiä vinkkejä, luova ja ideoita pulppuava toteutus. Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa.

Järjestäjät ilmoittavat noudattavansa viranomaisten päätöksiä koskien messujen mahdollista peruuntumista.

Kevätmessu Helsingissä

7-10.4.2022 Messukeskuksessa

Suomen suurimpana puutarhanhoidon tapahtumana, kevätmessut kokosivat Messukeskukseen huikeat yli 50 000 kävijää vuonna 2019!

Piha ja Koti Tampere,

Tampereen Messu ja Urheilukeskus 22-24.4. 2022

Pihapiiri-messut (Lahti)

21.-23.4.2023

Pihapiiri esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita ja palveluita tarjoten ideoita niin koti- ja mökkipihoille, terasseille kuin parvekkeillekin. Pihapiiri-messuilla on pitkät perinteet ja vakiintunut asema alan tapahtumien joukossa.

Kotipuutarha VERSOO

Kaupunkilaisten oma puutarhatapahtuma Kotipuutarha VERSOO järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023 Helsingissä.

Nordiska Trädgårdar Stockholmsmässan, Älvsjö, Ruotsi

järjestetään  31.3-3.4.2022

Messuilla ammattilaiset antavat parhaat vinkkinsä olitpa sitten parvekeviljelijä tai suuren puutarhan omistaja.

Ruotsissa järjestetään useita muita puutarhamessuja. Mikäli olet kiinnostunut niistä löydät lisää tietoa täältä: Svenska trädgårdsmässor

Chelsea Flower Show  Lontoo, 24-28.5.2022

on yksi maailman suurimpia puutarhatapahtumia. Siellä esitellään usein ruusu-uutuuksia ja monet ruusujen jalostajat m.m. Austin osallistuvat omilla osastoilla.

Chelsea Flower Show