Messut

Vuoden aikana järjestetään useita messuja joissa puutarha ja myös ruusut on joko pääteema tai tärkeä osa messutapahtuma. Messuja on sekä Suomessa että muissa Euroopan maissa. V 2020 Covid-19 pandemia on sotkenut kalenterit niin että osa messuista on siirretty eteenpäin muutamalla kuukaudella tai vuodella. Nyt kannattaa suunnitella allakkaa sen mukaan mikä kiinnostaa. Joihinkin tapahtumiin ruususeuralaiset ovat osallistuneet aktiivisesti jakaen tietoa ruusujen ihanasta maailmasta. 

Piha ja Puutarha Turun messukeskuksessa

on siirretty ajankohtaan 16-18.4.2021:

Upeaa kukkaloistoa, laaja kattaus ostettavaa ja hyödyllisiä vinkkejä, luova ja ideoita pulppuava toteutus. Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa. 

Kevätmessu Helsingissä

25-28.3.2021 Messukeskuksessa

Suomen suurimpana puutarhanhoidon tapahtumana, Kevätmessut on peruttu v. 2020 ja järjestetään seuraavan kerran keväällä 2021. Vuonna 2019 Kevätmessut kokosivat Messukeskukseen huikeat yli 50 000 kävijää!

Piha ja Koti Tampere,

Tampereen Messu ja Urheilukeskus 23-25.4. 2021

Pihapiiri-messut (Lahti)

25.-27.9.2020

Pihapiiri- messut on siirretty syksyyn. Pihapiiri esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita ja palveluita tarjoten ideoita niin koti- ja mökkipihoille, terasseille kuin parvekkeillekin. Pihapiiri-messuilla on pitkät perinteet ja vakiintunut asema alan tapahtumien joukossa. 

Kotipuutarha VERSOO 

Kaupunkilaisten oma puutarhatapahtuma Kotipuutarha VERSOO on peruttu v 2020 ja järjestetään seuraavan kerran v 2021 Helsingissä.

Nordiska Trädgårdar Stockholmsmässan, Älvsjö, Ruotsi

järjestetään seuraavan kerran 25-28.3.2021. 

Pohjoismaiden suurimmat puutarhamessut Tukholmassa kokoavat vuosittain sankan joukon messuvieraita tutustumaan uutuuksiin, kuulemaan vinkkejä ja tekemään hyviä löytöjä. Messuilla ammattilaiset antavat parhaat vinkkinsä olitpa sitten parvekeviljelijä tai suuren puutarhan omistaja.

Ruotsissa järjestetään useita muita puutarhamessuja. Mikäli olet kiinnostunut niistä löydät lisää tietoa täältä: Svenska trädgårdsmässor

Chelsea Flower Show  Lontoo

on yksi maailman suurimpia puutarhatapahtumia. Siellä esitellään usein ruusu-uutuuksia ja monet ruusujen jalostajat m.m. Austin osallistuvat omilla osastoilla. Seuraavan kerran Chelsea Flower Show järjestetään 24-29.5.2021. 

DSC_0360
Chelsea Flower Show