Helsingin Paikallisryhmä

Helsingin ruusuväki on viettänyt v 2020 pitkälti omissa oloissaan kuten muuallakin Suomessa. Elokuussa järjestettiin kuitenkin vierailu Talvipuutarhan ruusutarhaan. Työnjohtaja Pirkko Jokinen Helsingin kaupunginpuutarhasta opasti ryhmää. Ryhmä sai tutustua myös kasvihuoneiden takana kasvaviin pensasruusuihin joiden luo tavalliset kävijät eivät pääse.

Talven ohjelma on edelleen auki koska pandemian vuoksi ryhmien kokoontuminen on jatkuvasti vaakalaudalla.

Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä:

Maila Klemettinen: mailakle@gmail.com

'Toukoniitty' Meilahden arboretumissa

Oulun Paikallisryhmä

Olemme eläneet hiljaiseloa viruksen takia. Esitelmiä joita oli suunnitelmissa, ei ole voitu järjestää.

Kesällä pidimme kuitenkin Oulun Puutarhayhdistyksen pyynnöstä ruusukävelyn Oulujoen Taimiston näytealueella.

Jos olet kiinnostunut meidän toiminnasta ota yhteyttä:

Matti Kulju: m.kulju@kolumbus.fi

'Kirovsk'

Pirkanmaan paikallisryhmä

Koronaepidemian vuoksi tämä vuosi on ollut hiljainen, mutta meihin voi ottaa yhteyttä tulevia parempia aikoja odotellessa ja lähettää ehdotuksia tulevasta toiminnasta. Ensi kevään Puutarhamessujen kohtalo on vielä epävarma, mutta ilmoitamme heti, kun saamme tietää, järjestetäänkö ne.

Koska olemme vierailleet 200km säteellä likimain kaikissa tiedossamme olevissa paikoissa, pyydämme teitä miettimään, mitä muuta nähtävää lähiympäristössä olisi.

Toivomme pikaista näkemistä.

Anne Nikander: anne.nikander@pihlajarinne.fi

Tuuli Lahdentausta: tuuli.lahdentausta@gmail.com

Tampere

Turun seudun paikallisryhmä

Turun seudun paikallisryhmä on viime vuosina kokoontunut vuosittain muutamaan vakiotapahtumaan. Maaliskuun puolivälissä vaihdamme kuulumisia edellisen kesän ruusuretkistä ja suunnittelemme tulevan kesän toimintaa.

Parhaaseen ruusuaikaan käydään päiväretkellä, usemmiten omalla seudulla mutta joskus myös kauempana. Kesällä 2020 kohteina olivat Maskun rosarium, Lemussa sijaitseva arboretum sekä Louhisaaren kartanon kalmilainen hyötypuutarha. Retket on koettu antoisiksi. Ruusuharrastajien seurassa oppii aina jotain uutta.

Turun seudun paikallisryhmä tiedottaa tapahtumistaan paitsi Ruusunlehdessä ja täällä seuran kotisivuilla, myös sähköpostitse niille jäsenille, jotka ovat antaneet yhteystietonsa paikallisryhmän vetäjän käyttöön. Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut paikallisryhmän toiminnasta. Mitä useampi aktiivinen jäsen, sitä enemmän kertyy toimintaideoita, kuten vinkkejä antoisista vierailukohteista.

Maarit Kaipiainen : maarit.kaipiainen@pp.inet.fi

Ruusu Maskun Rosariossa