Mässor

Vanligen arrangeras flera mässor årligen både i Finland och i flera närliggande länder där trädgård och växter är huvudtema eller en viktig del av mässarrangemangen. Också rosorna har på vissa av dem en betydande roll. Under 2021 är flera inhiberade pga Covid-19 pandemin medan andra flyttas framåt. Därför får  vi trädgårdsmänniskor ge oss till tåls till ett annat år. På en del av dessa mässor har också Rosensällskapets medlemmar deltagit aktivt för att sprida information om rosornas fantastiska värld. Det kan vara värt att planera framåt och redan nu pricka in nästa års mässor i kalendern. 

Piha ja Puutarhamessut i Åbo

mässcentrum går av stapeln 16-18.4.2021

Försmak av sommaren! Trädgårdmässan arrangeras parallellt med mässan Stuga & Hav, där programmet fokuserar på stug- och båtliv samt relaterade produkter och  programpunkter. År 2019 besökte 13 300 personer mässan.

Arrangörerna följer med läget och meddelar om mässan måste inhiberas på grund av myndighetsbeslut. 

 Vårmässan i Helsingfors

7-10.4.2022 Mässcentrum

Finlands största trädgårdshändelse är inhiberad också 2021 och ordnas alltså nästa gång 2022, År 2019 lockade mässan över 50000 besökare. 

Piha ja Koti  Tammerfors

 Tampereen Messu ja Urheilukeskus 23-25.4.2021

Pihapiiri-messut (Lahtis)

22.-24.4.2022

Pihapiiri- mässan presenterar produkter och tjänster för trädgården på ett heltäckande sätt  och bjuder på idéer såväl för hem- som stug-gårdsplaner, terrasser som balkonger. Mässan har långa traditioner och en stabil position bland sektorns händelser.

Kotipuutarha VERSOO

Stadsbornas egen trädgårdshändelse Kotipuutarha VERSOO ordnas nästa gång på våren 2022 i Helsingfors

 Nordiska Trädgårdar Stockholmsmässan, Sverige

ordnas som ett digitalt event 25-28.3.2021. 

Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största och populäraste trädgårdsmässan i Norden. I år ordnas den enbart digitalt pga COVID-19 pandemin. Via nätet kan du delta i seminarier med experter, trädgårdsprofiler och inspiratörer.

I Sverige ordnas ett flertal andra trädgårdsmässor som du kan besöka.

Chelsea Flower Show i London

är en av de största trädgårdsutställningarna i världen. Där presenteras ofta rosnyheter och flera stora rosförädlare, bl.a Austin deltar med egna avdelningar. I år ordnas Chelsea Floder Show avvikande från tidigare år på hösten 21-26.9.2021.

DSC_0360
Chelsea Flower Show