Rosenhändelser 2022

Webbinarium:  Rosornas vinterutmaning och vinterskydd

Tisdag 18.10.2022 klo. 18.30–20.00.

Välkommen att bekanta dig med rosornas fascinerande värld! Lämpligt för årstiden berättar  Michael Luther från Finska Rosensällskapet  om rosornas vinterutmaningar och ger råd om vinterskydd av rosor.  Du hinner i höst ännu bra göra det som behövs för att skydda rosorna för vintern. Du lär dig också om de utmaningar som vintern är för ropsorna och hur man förbereder sig för dem. Anmöl dig till webbinariet (som är på finska) senast måndag 17.10.2022 kl. 12.00 : Ilmoittautuminen ruusuwebinaariin
Rosensällskapet, Helsingfors lokalgrupp
Tisdag 4.10.2022 kl 17-19 Rikhardsgatans bibliotek, första våningens mötesrum. Anna-Maija Myllynen: Berättelser om koloniträdgårdar, prat om den egna koloniträdgårdshobbyn och lite om rosor.
Ruususeuran Turun seudun paikallisryhmän jäsenille

Tervetuloa ruusuiltapäivään ti 5.7.2022! Käydään yksityispihassa Turun Pääskyvuoressa sekä Tähkäpuiston rosariumissa. Vierailu yksityispihaan alkaa klo 15, sen jälkeen Tähkäpuisto noin klo 16.30 eteenpäin. Ilmoita osallistumisesta, niin lähetän saapumisohjeen ensimmäiseen kohteeseen. Jos ehdit vain jälkimmäiseen, julkiseen kohteeseen, ilmoita siitäkin, niin tiedän suunnilleen ryhmän koon.

Tähkäpuistosta kerrotaan Turun kaupungin sivuilla. Teksti löytyy seuraavaa reittiä: turku.fi > kulttuuri ja liikunta > ulkoilualueet > puistot https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/ulkoilualueet/puistot/tahkapuisto . Rosarium on vihitty käyttöön 1995.

Comments are closed.